Quina és la distancia més intensa de travessar?
Venir fins a Nova Zelanda és la més llarga, des de Catalunya, però la que hem fet en aquest dinar és molt poderosa.
En aquest pot de vidre, ple de “Rocky Road”*, que traduït literalment de l’anglès vol dir camí pedregós i quin nom més inspirat en el 2020 que vivim!! (*en el bloc teniu la recepta!) es condensa el desig més sincer.
“Meri Kirihimete” Bon Nadal! Diu el títol de l’etiqueta. I segueix:
“Te’l regalo a tu amb l’agraïment més sincer i càlid de part del personal de Tāmaki Paenga Hira (nom Māori que té el Museu d’Auckland)”
“De part de la Libby Newman”. No, ella no ha vingut al dinar; només és per els i les voluntàries i el comitè de directores i gestores del Museu; però m’han explicat que és la persona que té al càrrec la direcció de totes les futures exposicions externes del Museu. Dona jove i creativa; generosa.
“Contingut: Rocky Road (sense fruits secs)” un dolç molt “Kiwi” que hi ha a totes les taules de Nadal per aquí.
La història d’aquests regals fets a mà és una mostra dels fils, o millor de la fibra, que mou aquest país.
Com es van posar d’acord més de 300 persones en fer a casa seva postres, melmelades, gelatines, galetes, dolços típics dels seus països per obsequiar als voluntaris?
Sembla que la idea va sorgir dels caps de departament on treballem cadascú de nosaltres.
Sabien què cada any tots els departaments i les persones al capdavant del Museu d’Auckland ens obsequien amb un dinar de Nadal. I ens feien uns regalets molt bonics i útils, a banda d’un àpat fantàstic en el pis superior del Museu, reservat per a les grans ocasions!
Però enguany la realitat era diferent. S’enfrontaven a un dinar sense cap pressupost.
Com podrien agrair les més de 300.000 hores de feina voluntària en un any, sí, les de teletreball des de casa compten?
No volien que ens quedéssim sense les seves més sincers gràcies! Així que van decidir fer elles mateixes els regals, diuen, com si fóssim convidades a casa seva per aquests Festes.
Cada persona d’aquesta sala, voluntàries i voluntaris hem estat obsequiades amb un producte fet a casa, amb les seves pròpies mans, no valia comprar res! Pensant en nosaltres, amb estimació, sinceritat i agraïment.
No puc imaginar un regal més personalitzat, intens i senzill.
El dinar també ha estat diferent. Tot i com veieu, a Nova Zelanda ja fa meso que ningú no portem mascareta, hem volgut respectar a les persones més vulnerables (la mitjana d’edat de les voluntàries és de 75 anys!) i s’ha decidit que en comptes d’un bufets per compartir diferents plats, cadascú tindria la seva pròpia “capseta” sorpresa, que diu la coordinadora Ros en el vídeo.
Moltes hores de feina trucant als patrocinadors habituals demanant una petita col·laboració que finalment es va traduir en aquestes caixes individuals amb productes i plats essencials.
Com si fóssim dins d’un avió a punt de fer una travessia sense bellugar-nos del lloc.
Vàrem arribar a la destinació triada, perquè tothom va sentir que enlloc s’estava millor que allà on et sent reconeguda, estimada i respectada.
El Director del Museu també va fer una melmelada i la voluntària a qui li va tocar el seu potet va venir a la taula a agrair-li.
Confirmo més que mai, o una vegada més per a ser precises, que els Māori tenen tota la raó: què és el més important del món: He tangata, he tangata, he tangata: Les persones, les persones, les persones.
I és el que fem, el que estimem fer i volem que trobeu en els vostres viatges a Nova Zelanda amb 2WAYS Tours. Connectar-vos amb les persones, i que elles gaudeixin també de vosaltres!
Recepta de com fer “Rocky Road”
Aquests postres consisteix en barrejar “núvols” (Aotearoa!!!), fruits secs i galetes amb xocolata desfeta i mantega. Només es triguen 5 minuts per fer-ho. No podreu parar de menjar-ne bocinets.
Ingredients per a fer les Rocky Road
Utilitzo xocolata desfeta I mantega perque no quedi tan dur i es pugui mossegar amb més facilitat. La textura és suau i vellutada! Les combinacions dels ingredients poden variar segons els vostre gust I el que tingueu pel rebost!
Com es fan?
Més fàcil impossible. Només s’ha de barrejar els ingredients; afegiu-los un cp heu barrejar la mantega amb la xocolata desfeta. La part més difícil és no menjar-s’ho acabat de fer. És força addictiu! Avisats esteu.
TEMPS DE PREPARACIÓ: 10 minuts
TEMPS TOTAL : 10 minuts
QUANTITAT RESULTANT (16 quadradets)
Ingredients
- 230 g (1 + 1/3 tasses ) xocolata en pastilla amarga o dolça com més us agradi.
- 115 de mantega sense sal
- 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
- 1 ½ tasses de núvols en miniatura (si son grans talleu-los en petites procions.)
- 75 g avellanes (o els teus fruits secs preferits, cacuets, anous, ametlles, pecans)
- 75 g de galetes de fibra. De qualsevol tipus
Instruccions
1. Preparar una plata del forn, cobrir amb paper de fornejar que no s’enganxi. Deixar preparada a banda.
2. Barrejar en una pot que pugui anar al microones la xocolata i la mantega. Escalfar-ho durant 30 segons. Anar-ho barrejant a intervals de 20 segons al microones, que es vagi fonent alhora cada vegada que el traieu en els intervals. Afegir la vainilla. Seguidament incorporar els núvols, els fruits ecs i els galetes.
3. Escampar aquesta barreja sobre la safata que tenim preparada. Posar-la a la nevera la menys 2 hores, o fins que s’endureixi. Treu-la de la safata i trenca-la en quadradets on en petites porcions. Deixa-la sempre a la nevera jo poso les porcions en un pot de vidre i treu-la uns 15 minuts abans de servir-la.
Nova Zelanda més a prop.
Nova Zelanda des de dins amb 2WAYS Tours
#viatgesnovazelanda #viatgesinsuperables #vacancesnovazelanda #estudiaranglèsnovazelanda #enamoratdenovazelanda #relaxnovazelanda #2waysnz #2ways_tours_nz_spain